Byggeriet

Porthusgade 1 - En ny standard for lejeboliger i Aalborg

PortOne er et kompromisløst byggeri. Det har fra start været vores intention at skabe et byggeri, hvor vi selv ville have lyst til at bo. I bund og grund en enkel filosofi. Ikke bare opføre noget så billigt som muligt, og med størst muligt afkast som et af de eneste parametre at styre efter. Vi har – som sikkert mange andre aalborgensere – ofte kritiseret meget af det nybyggeri vi ser i vores by, og som ofte, som vi ser det, mangler en ambition om at skabe noget god kvalitet, noget byen kan være stolt af, og som man glædes over at kigge på. Da vi købte den gamle handelsskole, ville vi ikke bare skabe boliger med høj kvalitet, men også levere et byggeri, som ville være en værdig nabo til Spritfabrikken, og alt det som det fantastiske nye projekt Cloud City indebærer. Vi ville skabe en bygning hvor kvalitet, udseende og faciliteter indikerer et dyrt ejerlejlighedsprojekt. Men her skal det være muligt at bo til en fornuftig leje. Der er på intet sted gået på kompromis. Vi har helt sikkert ikke optimeret afkastet, men vi har skabt et byggeri, som vi i al ydmyghed føler vi kan være stolte af, og som vi håber og tror, vil bringe glæde til alle vores kommende lejere, og ikke mindst naboer, forbipasserende og besøgende på Cloud City.

Bebyggelsen udgør efter ombygningen en moderne kulisse, der med sine ydervægge i lys indfarvet puds understreger en nutidig arkitektur, der forholder sig til gadebilledet og bidrager til Aalborg havnefronts store renovering og transitionen fra det travle industrikvarter til et centrum for gastronomiske oplevelser og arkitektur i verdensklasse. Facaderne på de to øverste etager samt på bygningens vest fløj giver bygningen et mere let indtryk, men adskiller sig på samme tid markant fra den øvrige del af bygningen – og spiller elegant op til naboområdet med Spritten og Cloud City. Bygningens øst-fløj er hvor du og dine gæster mødes – i en flot belyst foyer med højt til loftet og nye elevatorer der forbinder lejlighederne.

Når du træder ind i lejlighederne bliver du mødt af store glaspartier, der flere steder understreger den gode udsigt – og nærheden til fjorden. Lejlighederne har lyse lamelplankegulve fra Timberman, lofter med hvide akustikplader og led-spots i alle rum der kan dæmpes efter behov. Køkkenenerne er snedkermonterede med egetræsbordplade og undersænket vask samt hårde hvidevarer fra Siemens i form af ovn med pyrolyse, støjsvag opvasker, keramisk induktions kogeplade og integreret køleskab samt fryser. Overalt i lejlighederne er der hurtigtvirkende termostatstyret vandbaseret gulvvarme der kan reguleres i de enkelte rum. Der er varme fra gulvet få minutter efter du har skruet op. Ingen lang ventetid på at varmen skal igennem et tykt lag beton. En både komfortabel og driftsøkonomisk gunstig løsning. Der er franske altaner samt gode opholds altaner i lejlighederne, hvor man kan trække sig ud og være i tæt kontakt med omgivelserne. På de 3 af bygningens 4 fløje er der mod gården svalegange, der giver mulighed for udeophold til den enkelte. Bygningen består af 4 fløje, der favner et attraktivt og velanlagt grønt uderum, der er smukt belyst om aftenen.


Faciliteter

Det er ikke blot lejlighederne og bygningens facade der hæver standarden for lejeboliger i Aalborg, men også faciliteterne.


Fitnesscenter:

I bygningen kælder er der et absolut veludstyret fitness-center med fri adgang for ejendommens beboere. Her er alt hvad du ønsker af træningsredskaber, både når det gælder løse og fast vægte, samt cardio-udstyr. Alt sammen gratis for vores lejere. Der er naturligvis opsat TV (med fuld tv-pakke fra Waoo), Sonos højttalere. Endelig er der fra fitness-rummet adgang til 2 toiletter.Tagterrasse:

For at tilbyde attraktive udendørs opholdsområder, bliver der på bygningens vest-fløj (mod Spritten), etableret en super lækker tagterrasse. Igen, er der ikke gået på kompromis. Vi ønskede ikke en flad kedelig terrasse med et par bord/bænkesæt fra Bauhaus, men derimod en tagterrasse hvor man kun kan risikere at komme i godt humør. Efter en tur til Århus til Sallings Rooftop, var vi overbeviste om, at det var sådan vores tagterrasse skulle være! Vi får vores helt egen ”Rooftop” tilpasset vores byggeri – og tegnet af samme arkitekt som har stået for Sallings’s Rooftops.

Her kan vores lejere nyde en stor tagterrasse med 2 store væksthuse/orangerier på hver 23 m2. I orangeriet kan du sidde på de køligere dage og nyde sollyset. Der bliver 3 grillsteder, og masser af sidde- og liggepladser i forskellige niveauer. Naturligvis tilsat masser af ly og beplantning. Alt dette kan du nyde sammen med udsigten over fjorden, og ikke mindst det kommende kunstværk fra Tomás Saraceno, der kommer til at ligge bare ca. 30-40 meter væk. En udsigt og beliggenhed der er svær at overgå. I bygningens østfløj bliver der anlagt endnu en - noget mindre - tagterrasse forbeholdt lejlighederne på 5. sal.Værksted:

Vi har på 3. sal lavet et værksted, som lejer frit kan benytte, enten til at lave ting på stedet, eller låne det værktøj til lejligheden der nu er nødvendigt. Derudover er der et udvalg af maling og pensler, så skrammer mv. i lejligheden kan plettes.Mødelokale:

På 2. sal har vi etableret et lille mødelokale. Det kan du gratis booke, hvis du skal have studiegruppen, eller lign. på besøg. Her er der 3 whiteboards med tilhørende skrivearktikler, og bord med plads til 6 personer.Gæsteværelse:

4 etager råder over et gæsteværelse, der kan lejes af beboerne. For kr. 250,- pr. døgn kan vores lejere booke et værelse og med en kode få adgang til værelset indtil næste dag kl. 12. Her findes dobbeltseng med dyner og hovedpuder, eget toilet, lille te-køkken med køleskab, mikroovn, elkedel og det med nødvendige service.Depotrum:

I kælderen finder du også et depotrum til hver lejlighed. Adgang til kælderen sker enten via parkeringskælderen, ad trappen fra hall’en eller med elevator. Har du brug for ekstra depotrum, eller bare et der er endnu større, hvis du feks. har en dyr cykel du gerne vil have låst inde, har vi ekstra (store) depotrum, der kan lejes.Internet:

Der er fiber i alle lejligheder, og dermed frit valg når det gælder internet/tv udbyder.


Parkering:

Her skal i stedet stå: Der er 34 p-pladser i kælderen, der kan lejes af beboerne. Af de 34 pladser er 4 med el-ladestander.